Лудогорец отстъпи с 1:3 като гост на Фенербахче в Лигата

...
 Лудогорец отстъпи с 1:3 като гост на Фенербахче в Лигата
Коментари Харесай

Лудогорец се представи добре, но загуби

 Лудогорец отстъпи с 1:3 като посетител на Фенербахче в Лигата на конференциите. Това е втора загуба за “орлите ” в груповата фаза на шампионата, след три изиграни срещи. Турският гранд от своя страна продължава сезона единствено с победи – общо 18 на всички фронтове. Нападателят Миши Батшуай откри резултата в 42-ата минута. Малко след почивката Миха Зайц простреля Симон Слуга от десетина метра за 2:0. В 65-ата минута разградчани понижиха след автогол на Родриго Бекао, само че в добавеното време Зайц оформи крайния резултат.

Мачът беше дебютен за завърналия се отпред на “зелените ” Георги Дерменджиев. Както е известно, 68-годишният експерт размени Ивайло Петев след равенството с Арда (Кърджали) в родното състезание през уикенда.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ERDEM SAHIN

До петата минута Клод Гонсалвеш и Якуб Пьотровски пробваха мерника си пред вратата на “жълтите канарчета ”, само че не сполучиха. В 26-ата минута бразилецът Фред проби отляво, след което някогашният халф на Манчестър Юнайтед направи нещо приблизително сред центриране и удар. Симон Слуга обаче съумя да отбие с една ръка топката.

Последваха по-спокойни минути и по този начин до 42-ата. Тогава Миши Батшуай получи пас през центъра, след което Оливие Вердон не съумя да обезврежда офанзивата на някогашния футболист на Марсилия, Челси и Борусия (Дортмунд). Белгиецът влезе в наказателното поле на Лудогорец и мушна топката около Симон Слуга – 1:0 за Фенербахче.

В началото на второто полувреме турският тим доближи до второ попадение. Душан Тадич пусна акуратен пас към Джейдън Остерволде отляво. Последва остро центриране на някогашния ляв бек на Парма, само че Миши Батшуай се размина с топката пред голлинията. Тя обаче попадна у Миха Зайц и халфът опъна мрежата от десетина метра – 2:0 за “жълтите канарчета ”.

В 65-ата минута бразилският защитник на домакините Родриго Бекао си вкара автогол. Разбъркване пред вратарското поле на Фенербахче разреши на Педриньо да опита странична ножица, след която топката се отклони в крайници на бранителя и мина зад тила на турския вратар Ирфан Егрибаят – попадение за първенеца на България!

 Снимка: БГНЕС / EPA/ERDEM SAHIN

Последва напън на футболистите на Георги Дерменджиев, а турците отвърнаха с пропуск на Миши Батшуай, който не се ориентира добре след неточност в защитата на “зелените ”. В 81-ата минута Лудогорец пропусна златен късмет да изравни. Бърнард Текпетей напредна отдясно и шутира по диагонала, а вратарят Ирфан Егрибаят мазета с краката си, топката попадна на мерника на нахлуващия на скорост в наказателното поле Квадво Дуа, появил се в игра след лекуване на травма. Нападателят обаче не съумя да прати топката в празната врата. В 89-ата минута Текпетей залъга добре турски бранител, след което вместо да комбинира в пеналтерията със Спас Делев шутира от двайсетина метра – без триумф.

В добавеното време Якуб Пьотровски изиска фаул в половината на домакините, след което паднал на тревата хвана с ръце топката. Последва сигнал за нарушаване в интерес на вицешампионите на Турция, които проведоха бърза контраакция с пет паса, приключена с голов удар от границата на наказателното поле на Миха Зайц, който се трансформира в воин на мача – 3:1 за Фенербахче.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР